į pradžią turinys susisiekite  
 lt  |  en 
2014–2020 m. Latvijos-Lietuvos programa » Veiklos

Už šių straipsnių turinį atsako Rokiškio jaunimo centras. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.


Priemonės užsiėmimams

 

Iš 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos–Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projekto „Socialinių paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Vidurio Baltijos regione“ (SocQuality) Nr. LLI-317 lėšų buvo įsigytos priemonės: sėdmaišiai, kėdės, projektorius, stalo žaidimai, žaidimų stalai ir kt., vaikų ir jaunimo komandinėms užimtumo veikloms organizuoti, socialinių-emocinių, bendravimo įgūdžių ugdymui.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2020-01-08


Stovykla „Gamta – mūsų namai“

 

2019 m. liepos 2–8 d. sodyboje „Vieversynė“ vyko Latvijos-Lietuvos programos projekto vasaros stovykla „Gamta – mūsų namai“. Pirmosiomis stovyklos dienomis dalyviai pristatė save, savo pomėgius, iš kur atvyko, o kad dalyviai susipažintų ir geriau pažintų vieni kitus žaidė įvairius susipažinimo žaidimus. Stovyklos metu vaikai buvo užimti įvairiomis meninėmis-kūrybinėmis veiklomis: lipdymu iš molio, pynimu iš vytelių, mokymusi šokio judesių, meninių užduočių atlikimu. Užsiėmimus vedė savo srities specialistai.

Liepos 6 d. stovyklos dalyviai vyko į Rokiškį. Mindaugo karūnavimo dieną Rokiškyje vyko renginiai, mugės, edukaciniai užsiėmimai. Prieš ekskursiją dalyviai buvo trumpai supažindinti su Rokiškiu, jo svarbiausiomis lankytinomis vietomis: bažnyčia, L. Šepkos parku, muziejumi, langinėmis. Stovyklos dalyviai atliko gautas užduotis, suskaičiavo L. Šepkos parką saugančius kareivius, namus turinčius papuoštas langines. Dalyviams patiko ekskursija į Rokiškį.

Nors orai stovyklautojų nelepino tačiau nuotaikos nesugadino. Kiekvieną dieną vaikai su muzika darė mankštą, lauke žaidė mėgstamas sportines veiklas bei atliko komandinius žaidimus. Priešpaskutinę stovyklos dieną stovyklos dalyviai rinkosi prie laužo, bendravo, dalinosi stovyklos įspūdžiais. Dalyviams buvo sunku atsisveikinti, tačiau išvažiavo laimingi turėdami naujų draugų, pasigaminę įvairių darbelių, kupini įspūdžių.

 

                                                                                                       Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2019-07-11


Mokymai  Joniškyje

 

2019 m. birželio 27 d. Joniškyje vyko mokymai „Socialinių paslaugų tiekėjų įsivertinimo metodika“. Mokymuose dalyvavo projekto partneriai iš Rokiškio ir Joniškio: direktoriai ir  specialistai, dirbantys su jaunimu.  Lektoriai iš Latvijos Respublikos supažindino mokymų dalyvius su įsivertinimo metodika, pateikė pavyzdžių, kaip reikėtų vykdyti  įsivertinimą, nuo ko pradėti.  Dalyviai aktyviai diskutavo apie savo jaunimo centrus, kaip socialines paslaugas teikiančias įstaigas, apie veiklų planavimą, organizacijoje vykstančius procesus, siekiamus rezultatus.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2019-07-01


Darbų įgyvendinimas Žiobiškio padalinyje

 

Žiobiškio padalinyje buvo atlikti darbai iš 2014–2020 Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programos projekto „Socialinių paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Vidurio Baltijos regione“ Nr. LLI-317 lėšų. Užtikrinant vaikų saugumą už 15715,92 Eur įrengtas pėsčiųjų takas: pastato prieiga 330 m2 išklota trinkelėmis, per miškelį nutiestas 78 m2 medinis takas. Pagamintas informacinis stendas ir pakabintas ant pastato aiškiai matomoje vietoje. Lauke pastatyti suoliukai. Žiobiškio padalinys paruoštas stovykloms.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2019-05-28


Įrangos įsigijimas Žiobiškio pastatui

 

2019 m. pradžioje Žiobiškio padalinio pastate buvo įrengti 2 kambariai žmonėms su negalia. Iš 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programos projekto „Socialinių paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Vidurio Baltijos regione“ Nr. LLI-317 lėšų buvo įsigyti 2 kompiuteriai su spausdintuvais, 4 lovos, 2 spintos, 2 stalai, 8 kėdės, 2 rampos. Taip pat įsigyti 6 lauko suolai. Žiobiškio pastatas suremontuotas ir paruoštas vaikų vasaros stovykloms.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2019-01-11


Seminaras Anykščiuose

 

2018 m. rugsėjo 26 d. Anykščiuose vyko 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programos seminaras „Projektų įgyvendinimas ir ataskaitų teikimas“, kurį organizavo Jungtinis sekretoriatas. Pranešėjai kalbėjo apie tinkamas projektų išlaidas, išlaidas pagrindžiančius dokumentus, projektų ataskaitų ruošimą ir teikimą eMS sistemoje, projekto pakeitimus, taip pat priminė viešinimo reikalavimus. Dalyviams buvo atsakyta į kilusius klausimus. Kitas seminaras bus organizuojamas auditoriams.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2018-09-27


Žiobiškio padalinio infrastruktūros remontas

 

Nuo 2018 m. liepos 3 d. iki 2018 m. rugpjūčio 20 d. Žiobiškio padalinyje vyko remontas. Pastate suremontuotos laiptinės, I ir II aukšto fojė lubos, sienos, grindys. Remontas buvo vykdomas iš 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programos projekto „Socialinių paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Vidurio Baltijos regione“ Nr. LLI-317 lėšų.  Remonto kaina – 32000 Eur.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2018-08-31


Stovykla „Kartu mes galime, darome, kuriame“

 

2018 m. rugpjūčio 20–25 d. keturi spec. poreikių vaikai ir lydintis mokytojas Regina Raišienė leido laiką stovykloje „Kartu mes galime, darome, kuriame“ Jelgavoje. Stovykla organizuota 2014–2020 m. INTERREG V-A Latvijos ir Lietuvos programos projekto „Socialinių paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Vidurio Baltijos regione“ Nr. LLI-317 lėšomis.

Kasdien stovyklautojai darė mankštą, šoko, gilinosi į medžio ir molio paslaptis, užsiminėjo rankdarbiais, žaidė žaidimus, bandė įveikti kliūčių ruožus, dalyvavo estafetėse, šaudė, plaukiojo baseine... Rugpjūčio 23 d. dalyviai susipažino su Jelgavos miestu, apžiūrėjo Geležinkelio muziejų ir smėlio skulptūras, stebėjo karamelės gamybą. Aplankė bažnyčios bokštą, iš kurio atsiveria Jelgavos panorama. Baigiantis ekskursijai stovyklautojai aplankė mini zoologijos sodą.

Stovyklautojai patyrė daug įspūdžių, susirado daug draugų ir dalyvių svajonėse kita panaši stovykla.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2018-08-27


Komunikacijos seminaras Panevėžyje

 

2018 m. rugpjūčio 21 d. Panevėžyje vyko Latvijos ir Lietuvos programos komunikacijos seminaras. Seminarą organizavo 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programos Jungtinis sekretoriatas. Seminaro metu informacijos ir projektų vadovė Inga Ringilaitė aptarė programos reikalavimus projekto komunikacijai, akcentavo pagrindines klaidas. Komunikacijos ekspertė Irma Astrauskaitė pristatė projekto komunikacijos planą ir iššūkius, supažindino su gerosiomis praktikomis projektų komunikacijos srityje, projekto istorijos kūrimo principus, reikalavimus gerai žinutei, socialinės žiniasklaidos svarbą.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2018-08-27


Šeimos sveikatingumo šventė

 

2018 m. gegužės 25 d. Rokiškio jaunimo centre vyko šeimos sveikatingumo šventė. Šventėje dalyvavo dienos centrą lankantys vaikai ir jų šeimos nariai, Rokiškio visuomenės sveikatos biuro atstovai, seniūnijų socialiniai darbuotojai.  Dalyviai bei svečiai išbandė šiaurietišką vaikščiojimą su lazdomis, sportavo, žaidė komandinius žaidimus.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2018-05-29


Socialinių įgūdžių užsiėmimai jaunimui

 

2018 m. kovo 23–24 d. Rokiškio jaunimo centro Žiobiškio vyko mokymai „Mesk sau iššūkį“. Dalyvavo 17 jaunuolių. Įvairių užduočių metu jie mokėsi dirbti komandoje, įveikti iškeltus iššūkius, dalyvavo naktiniame žygyje.

2018 m. balandžio 27–28 d. vyko komandos formavimo mokymai Žiobiškio padalinyje. Mokymai buvo pravesti taikant neformalaus ugdymo metodą „Bendraamžiai bendraamžiams“.  Dalyvavo 15 jaunuolių. Jaunuoliai mokėsi būti vieni su kitais, dirbti komandoje ir priimti bendrus sprendimus.

 

Projekto koordinatorė S. Čibinskaitė, 2018-05-04